Jumpa Geng Sekolah!

Hari khamis baru ni (22/5) aku dapat satu panggilan misteri, dari seorang yang aku tak kenal, dia kata nama dia ghafar…. hampeh langsung aku tak kenal. Ghafar? ghafar baba? ah mana aku kenal….:) tapi sebaik saje dia sebut nama panggilan manja dia Mat Rope…. hihihi menjelmalah semula kenangan di SERATAS tahun 91-95…. Mat Rope…. Mat rope napelah ko tak kawin lagik…)

Actually Mat Rope tak datang sorang diri, dia bawa sekali best friend dia masa sekolah dulu, hihihi kapten pasukan hoki aku dulu lah tu…. the incredible hulk! tapi haq ni taklah besar sangat sekarang nih…. kalau na kira aku lagi besar dan tinggi…. kua kua kua…. geng2 diaorang ni besaq awai…..terlebih hormon testosteron kot masa sekolah….

Tak lama kemudian datang lagi 2 org mamat ni, yg ni biasa aku jumpa kat area paka/kertih…. yakni black dgn pok jit….. dua2 orang nih boroi dah….. kitaorang sembang2 lama lah juga sambil imbau kembali kenangan dulu2….. seronok rasanyer…..

Berita terkini, si Mat Rope ni dah nak kawin dah…. bulan August ni dia kata, dia skang keje buat LPT kat dungun…. tapi nak kawin nyer pasal sanggup berenti pi carik keje kat Perak laks….. tempat bakal suri rumah dia lah tu…..

Actually komuniti kat area dungun/paka/kertih/kuantan nih ramai gak geng2 SERATAS dulu, kalau nak kira yg junior ngan senior lagilah ramai….. kalau kat dungun Mat Jen ada, kat paka/kerteh aku, black, pok jit & mat corn ada….. kat kuantan laks mat nyot dan mat rock…. tu yg aku tahu……

Kitaorang ada discuss sikit itu hari pasal nak buat re-union hudoh2 jer…. alaaa sajer jumpa makan2 ker…… tapi kepala takda…. nantilah kalau ada masa aku buat kaplaa….:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge