DSC01086

Trip to KL & Cherating…

Yesterday, 10/4 aku sekeluarga bertolak ke KL pada pukul 4.40 pagi (bangun pukul 4 pagi). Mula2 plan nak mandikan wanis & wakif on the way kat R&R tapi tiba2 dua2 orang ni sedar… so better mandikan diaorang terus, taklah susah2 di tgh2 perjalanan nanti…. sian jugak kat diaorang coz sejukkk….

Tujuan aku pegi KL kali ini adalah atas urusan persendirian, iaitu untuk sign Letter Offer (LO) dan S&P agreement kat lawyer’s office @ Kelana Jaya. Sekarang ni aku ada hobi baru…. hobi beli rumah lelong…. Alhamdulillah first try aku berjalan lancar, satu dapat RP61.2K shj… MV dalam 100k… kemudian penyewa asal kat situ decide nak terus stay…. so dah tak payah nak cari tenant yg baru…. rumah pun tak kena repair.

Untuk apartment ni loan kena bayar kat bank RM260, sewa yg aku dapat RM500 kalau nak ikut byk lebih lagi tu… since aku dok jauh aku decide untuk lantik satusolution utk manage rumah tu… management fee RM50 sebulan… kira ada lebih lagi dalam RM190 sebulan…:) tapi ingat nak upkan loan tu sikit nak amik cash utk project seterusnya…

Sebenarnya project ke-2 aku dah start, baru check dgn CIMB officer yg aku still boleh apply loan… takde masalah, komitemen lain taklah byk sangat…. untuk project ke-2 ni auction 24/4 apartment pun area shah alam jugak…. mudah-mudahan ada rezeki….

On the way balik KL mula2 ingat nak singgah Genting… tapi fullhouse… so kitaorang decide utk lepak cherating sambil main2 air…. sampai kat cherating dalam pukul 5.45, check inn dekat Ranting Beach Resort…. then terus bawa budak2 main air…..


Esok pagi (sabtu) sambung main air…. then breakfast lepas tu balik rumah…:) mula2 sebelah petang ingat nak rehat je…. tapi ada kawan ajak main golf…. so layan jer….:)

2 thoughts on “Trip to KL & Cherating…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge