dslr1

DSLR – EOS 550D

Canon EOS 550D
Akhirnya tekanan yang diterima tidak dapat dibendung lagi… setelah berjaya menangguhkan pembelian DSLR buat beberapa ketika akhirnya dengan perasaan ‘berat hati’ terpaksa juga aku spend RM3k++ untuk camera ini. 

1. Setelah mendapat nasihat dari beberapa orang pakar DSLR, akhirnya aku memilih Canon EOS 550D. Antara model lain yang aku bandingkan adalah Nikon D90… tak ada sebab teknikal lain aku memilih Canon EOS 550D, maybe sebab paling utama adalah harga selain ia dikatakan paling sesuai untuk beginner.
2. Sebetulnya DSLR ni memang termasuk dalam list yang akan aku beli untuk tahun 2011, tapi lagi 2 hari sebelum 2011 aku dah ‘terpaksa’ beli. Redha jerlah, dah rezeki.
Sekarang terpaksa aku menghabiskan masa baca buku ni…:)

 p.s. : DSLR ni adalah hadiah untuk isteri tersayang….

3 thoughts on “DSLR – EOS 550D

  1. noreply@blogger.com'JuRi

    welcome to the club bro and family. was lepas ni makin cantek lah gambar2 kat blog ni… awal2 try kalau gambar banyak tak jadi jangan give up tau!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge