gps

Penang 2011

Masa untuk lupakan seketika pasal kerja, masa untuk lupakan seketika pasal hartanah, masa untuk lupakan seketika pasal ‘kesibukan’ dunia. 
Perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 1,252 km dan hampir 18 jam… fuhh tawaf satu malaysia tu… saksikan sahaja berita bergambar, tak larat nak karang cerita.

 
bermula di Paka
Perjalanan sejauh 1,252km tawaf Malaysia
Jammed di PLUS
Ada accident…
Stay di Traders, Penang
Orang ramai giler kat Bukit Bendera
Finally dapat tiket juga…

Keretapi baru di Bukit Bendera
Railway track

Family foto di puncak Bukit Bendera
Grasshopper RM1 seekor
Dah lapar, makan ikan bakar + tomyam
Nak cuba nasi kandar Line Clear, tapi sebab line tak berapa clear tak merasa jugak…
Balik naik Ferry
Another Ferry
Atas kereta, atas Ferry
Bertolak pukul 8 pagi 30/4 dan tiba dirumah kembali pada 10 malam 2/5… Alhamdulillah.

P.S. : Tadi baru perasan drive kereta ke Penang tanpa lesen memandu (lesen tamat tempoh pada 23/4/2011)

3 thoughts on “Penang 2011

  1. noreply@blogger.com'wakif

    Nailofar : memang best jalan2… maybe next time boleh buat family trip.

    Matjoe : Makan jugak nasi kandaq tp bukan line clear, org ramai sangat… beratur panjang tak conducive bagi yg ada budak2 kecil…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge