lawyer

bila loyar buruk | wakif’s blog

Sebelum Hari Raya Aidiladha hari tu aku ada terima satu panggilan dari firma guaman XYZ & Partner Sdn Bhd. Mereka bagitau lawyer yang uruskan rumah2 aku telah diberhentikan kerja… bila aku tanya kenapa… mereka jawab sebab pecah amanah. Maknanya belasah duit client/company la tu. Wallahu’alam.
Tak sangka pulak lawyer yang aku kenal sejak 2009 ni boleh buat macam tu pulak… orangnya comel lote… asal satu negeri dengan aku pulak tu… ish2. Memang tak sangka. Tapi bila fikir2 balik… inilah lawyer yang uruskan rumah aku sejak 2009 sampai sekarang pun tak siap2… adeiii.
Farhan ada cerita dalam blog dia pasal lawyer ni, tapi off course nama dirahsiakan : http://jom2lelong.blogspot.com/2011/11/salam-aidil-adha-lawyer-lagiii.html
Sekarang kelam kabut lawyer sorang lagi ni nak take over, hopefully cepat2lah boleh settlelegal fee semua dah settle.
p/s : banyak habis duit bulan ni kena bayar legal fee 3 rumah sekaligus. Ada orang nak belanja aku makan ke? hihihi

5 thoughts on “bila loyar buruk | wakif’s blog

  1. noreply@blogger.com'rohaniah noor

    hm.. jangan mudah terpikat pada kecomelan.. itu semua luaran je tu…
    lawyer pun manusia biasa.. ada je yg jenis nak amik kesempatan. lagi jahat sampai mcm kes sosilawati. so dlm membeli rumah, memilih lawyer mmg perkara penting. jgn tgk diskaun ke tak je

    Reply
  2. noreply@blogger.com'wakif

    betul tu, duit bonus tahun depan tak usik lagi (kalau ada la..;)

    @ rohaniah : nasihat yang berguna… pada dasarnya semua orang itu baik sehingga kita dapati seseorang itu tidak baik… then it’s to late. Kita tak tahu pun nak jadi macam ni… lagipun ini established lawyer firm.

    kalau yg comel tu kira value added la… semangat sikit nak selalu follow up kes…;) <<– Joke! hahaha.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge