mesia

Beza Jepun Dengan Malaysia | wakif’s blog

Beza Jepun dengan Malaysia.
source : google
Aku pernah tertinggal barang (charger HP) di sebuah hotel di Jepun. Kalau ikutkan memang takde harapan untuk dapatkan balik, tak contact pun pihak hotel… lagipun barang tu tak ‘bernilai’ pun, so buat bodo jer.
Lebih kurang 2 minggu kemudian, tanpa disangka2 barang tersebut sampai melalui courier.
Cerita di Malaysia, di Bukit Gambang Resort City Kuantan secara lebih spesifik. Aku tertinggal seluar slack + tali pinggang… barang yang agak bernilai. Pada hari yang sama call pihak hotel bertanyakan pasal barang tersebut… pihak hotel berjanji untuk check tapi sampai sekarang pun tiada khabar berita. Dah hampir 2 minggu. So aku kena terima kenyataan yang barang tersebut dah ‘hilang’.
Nampak gayanye aku kena beli seluar baru lah kot untuk tahun depan.
p/s : patutla ada orang kata area Gambang tu memang keras.

8 thoughts on “Beza Jepun Dengan Malaysia | wakif’s blog

  1. noreply@blogger.com'Anonymous

    budaya kita ;)kta tgk udg2 dia pun kadang ada bagusnya…tak kira pangkat,kaya,miskin kalau dah bersalah tentu dihukum dengan setimpal..

    Reply
  2. noreply@blogger.com'wadie7990

    Bro, aku pernah terserempak dengan nko kat gambang hari tu tapi tak sempat nak tegur..lg pun takut tersilap org plak..jd betullah nko kat gambang tu hehe..

    Reply
  3. noreply@blogger.com'mohd salfee

    pengalaman aku tetinggal pouch bag kt narita airport.. dah le dlm tu ada pasport.. bila pg kt kaunter, alhmdulillah ada org jmpa dan return ke kaunter.. kalo kt negara kita, mgkin dh losappp

    Reply
  4. noreply@blogger.com'Anonymous

    ophiabyup pengalaman kat pd intl water homes…janji mrk nak pos barang tu…tapi sampai hari ni tinggal kenangan jer

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge