25

Happy 25th! | wakif’s blog

Ini kali ke-2 aku main dalam MD/CEO Golf Trophy Challenge. Kali pertama main January last year itupun selepas 120 hari. Tahun ni aku lebih prepare sikit, sempat main 2 kali sebelum tournament tu… so ada feel sikit masa game. Kalau last year main kat Awana Genting Highlands Golf & Country Resort, this year pula main kat Nilai Springs Golf & Country Club.
Magic Number : 25
Kalau last year score aku memang hancur habis, cuma 22 points dan langsung tak ada dalam ranking PGB. Tapi this year, senario agak berbeza… bukan sahaja aku dapat improvekan score aku menjadi 33 points tetapi berjaya juga menempatkan diri ditangga ke-25 dalam ranking PGB. Jumlah players lebih dari 60 orang… so not bad at all.
Target aku last year nak main above 30 points nampaknya dah tercapai…;) so kena set new target lah agaknya… maybe nak reduce handicap dari 24 ke 20 untuk tahun 2012. InsyaAllah.

Keputusan keseluruhan, HO (team aku) menjuarai MD/CEO Trophy tahun 2012 diikuti oleh TOD, POD dan CUF.
p/s : Ada sapa2 nak re-match?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge