saman

Banyak Giler!! | wakif’s blog

Tahun 2012 baru masuk bulan ke-2 tapi jumlah saman yang aku terima sudah mencecah angka 5. Tiap kali balik KB mesti kena saman, begitu juga bila tiap kali pergi KL.
Tahun lepas aku settle semua saman yang termasuk dalam kategori blacklist, lebih kurang 9 semuanya… terpaksa sebab nak kena renew lesen.

17 to go…

Selagi tak blacklist, InsyaAllah aku tak bayar…;) Walau apa pun aku redha sebab mungkin ini adalah salah satu sebab untuk membersihkan gaji yang aku dapat selama ini… sebab apa yang kita dapat tu tak semestinya 100% milik kita… ada juga hak orang lain (walaupun dah bayar zakat).

p/s : tunggu blacklist dulula baru nak bayar.

3 thoughts on “Banyak Giler!! | wakif’s blog

  1. noreply@blogger.com'bang chik

    salam waqif

    umangai tak hingat.

    keta power meme x sedar tertekan apapun pdrm punya mo predictable so kaji2lah keke mano kena sampai area tu sendri mau ingat.

    it takes a brave man n character to redha this kind of things

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge