golf

Gila Kentang | wakif’s blog

Orang gila ni ada macam2.
Ada yang gila memancing, tengah2 malam masih ada kat atas jambatan, pantang ada masa free sibuk aje nak pergi cari lubuk. Hasil tak seberapa, tapi kepuasan yang dicari.
Ada yang gila baca novel. Sampai 3-4 pagi pun masih dok kusyuk… siap tangkap leleh lagi, lepas tu siap menjiwai watak dalam novel tu pulak. Lepas tu mula la cakap “abang ni tak romatikla… bla bla“, abang man dalam novel tu lagi romatik aaa… hahaha. Takpe yang penting bahagia.
Ada yang gila kentang. Contoh anak aku, tiap kali pergi pasar malam mesti nak beli kentang spring (spring potato)… kalau tak beli memang tak sah. Takpe janji dia orang nak makan.
Ada yang gila golf. Tiap hujung minggu mesti nak menebas… tak cukup hujung minggu, petang2 lepas office hour pun sempat lagi belasah seround dua. Berhabis duit pun tak kisah janji dapat kepuasan.
Bagi aku, aku bukanlah gila golf sangat pun, gila memancing pun tak… gila kentang pun tak. Tapi kadang2 golf ni boleh buat aku jadi gila jugak. 

Gambar Fail : MD/CEO Challenge 2012

Semalam (Sabtu) aku gerak dari Paka pukul 3 pagi semata2 nak main golf kat Kajang Hill Golf Club… dahla malam tu tak tido (tak boleh tido sebenarnya). Faham2 jelah macam mana nak main golf dengan keadaan macam tu kan, ala2 zombie gitu. Rasa macam nak tido jer atas padang tu. Target dapat champ medal Blast2 dapat no.3. Okla kan.

top 3
Untuk menjustifykan perjalanan aku ke KL, lepas game aku pergi tengok satu lot kedai nak jual kat area Desa Mentari. Actually tak jumpa pun kedai tu… ingat nak ajak farhan pergi tengok tapi dia ada kelas masa tu. Kawasan tu memang menarik, padat dengan orang.
source : farhan
Apa yang menarik minat aku pasal lot kedai ni sebab boleh dapat pembiayaan sehingga 85% (berbanding rumah 70%). Kalau mark-up sikit boleh dapat 90%… kalau nasib baik boleh mark-up 100% bergantung kepada market value. Boleh beli tanpa modal.
p/s : korang gila apa?

5 thoughts on “Gila Kentang | wakif’s blog

  1. noreply@blogger.com'bang chik

    salam waqif

    kalau boleh share

    brapa asking price? market price? rental? % posite cash flow frm rental vs instalment.

    just nak compare yr method/analysis.

    thks on advance

    Reply
  2. noreply@blogger.com'wakif

    @bang_chik : nanti aku share dlm next entry… skang baru nak apply loan… kalau lepas alhamdulillah…

    selain loan ada lagi benda yang lebih penting nak kena settle sebelum decide nak beli… wait n see dulu…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge