wanis-fb

Janji tetap Janji | wakif’s blog

Hari tu wanis ada minta akaun facebook. Katanya ramai kawan2 sekolah dia dah ada akaun facebook. So, apa aku nak buat?

Kalau ikut aku memang tak nak bagi pun, zaman aku dulu mana ada benda2 gini… dapat tengok tv pun dah kira bagus. Pakai telefon pun bila dah kerja. <<– boleh ke buat gini? memang tak boleh kan… zaman kita lain, zaman diaorang lain. Ini kerana realiti zaman sekarang benda2 macam facebook ni memang tak boleh nak halang… cuma kena pandai kawal dan didik sahaja.

So, aku decide untuk bagi satu cabaran kat wanis sebelum boleh buka akaun facebook. Cabarannya senang jer iaitu wanis kena dapat at least nombor 1-3 dalam peperiksaan. Paling cepat pun aku rasa dalam peperiksaan pertengahan tahun baru boleh dapat kot, so aku ada la alasan tak nak bagi akaun facebook buat sementara waktu.

Tapi, magik tak magik… hanya dalam sekali exam jer dah boleh achieve cabaran aku tu. Hishh budak2 zaman sekarang ni. Wanis dapat n0.2 dalam exam baru2 ni. So aku takde apa2 alasan lagi nak sekat budak ni.

Hasilnya:

Bukan setakat facebook jer yang aku kena bagi kat budak ni. Ada lagi yang dia minta (of course sebab aku yang janji kan), guess what?
p/s : semoga wanis beroleh manfaat melalui facebook ni.

4 thoughts on “Janji tetap Janji | wakif’s blog

  1. noreply@blogger.com'Nailofar

    iskh3..moknik dulu ms skoloh dpt no 1 atau 2 sokmo..tapi tak dpt hadioh gapo2 pun..

    budok2 skrg ni nk kena sogok baru nk dpt no 1 eh??hihi

    Takpo, ibu Anis ado bueh pantau sokmo..:)

    Reply
  2. noreply@blogger.com'wakif

    lambat laun kena buka juga akaun fesbook tu… so better biar dia belajar kalau nak something… kena buat something… after all utk kebaikan dia juga…

    moknik dulu pandai jak kecik lagi…;) jolo ko x dpt hadiah? hadiah lebih besar dpt tu dari mek & we… sebab tu loni jd loyer…;)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge