letter-offer

datuk oh datuk | wakif’s blog

Semakin tinggi seseorang tu semakin susah kita nak berkomunikasi, semakin susah kita nak deal… kadang2 benda2 simple pun ambil masa berminggu2 nak settle.
Ni first time aku terpaksa deal dengan Datuk, pasal nak beli lot kedai kat PJ tu… dah dekat sebulan loan aku approved tapi sampai sekarang tak boleh close deal.
Letter Offer CIMB
Mula2 masa nak nego harga, kita tanya kat ejen…. ejen tanya kat PA… PA tanya Datuk… Datuk bagitau PA… PA bagitau ejen… ejen bagitau aku…. tengok flow dia. Tu baru sekali minta nego… kalau nak nego 2-3 kali, berapa lama ambil masa tu.
Kemudian masa nak request mark-up harga…. pun ikut flow yang sama. Sekejap kata tak boleh… sekejap kata tak nak… sekejap kata ok… sekejap kata nak kena check ngan lawyer dulu… sekejap kata nak check dengan financial advisor dulu….
Sampai nak dapatkan nombor telefon tenant pun ambil masa berhari2.
Sekarang masih dalam mode menunggu…;(
p.s. : Kat office pun sama jugakla, semakin tinggi kita semakin susah kita nak berkomunikasi.

3 thoughts on “datuk oh datuk | wakif’s blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge