petronas

12 tahun | wakif’s blog

1 August 2012, genap 12 tahun aku dalam Petronas.. setelah mula bekerja pada usia 21 tahun 9 bulan. Alhamdulillah so far jodoh aku dengan Petronas masih panjang… bukan kerana terpaksa tetapi atas dasar pilihan.

Tahun 2001
Banyak kenangan manis sepanjang 12 tahun tersebut berbanding dengan hanya satu kenangan pahit yang aku alami itupun atas kesilapan diri sendiri. Berikut adalah antara faktor2 yang menyebabkan aku masih kekal disini.

1. Boleh menjelajah dari hotel ke hotel ketika menghadiri meeting di luar kawasan ataupun semasa training.

2. Masih ada masa untuk bermain.
 

We are the champion!! 
We are the ex-champion…;)
Main bola pun boleh…;)

3. Main golf pun boleh… sebagai persediaan dikala dah tak larat nak main hoki…;)

4. Oversea assignment. Walaupun baru 2 kali pergi oversea dibawah logo Petronas sepanjang 12 tahun, aku bersyukur. InsyaAllah tahun 2012 dan 2013 akan ada banyak lagi trip ke oversea.

Banyak lagi faktor2 lain yang mempengaruhi supaya aku terus stay di Petronas buat masa ni. Faktor kerja itu sendiri pun masih membuatkan aku excited. Honestly aku tak pasti berapa lama lagi aku akan berada di Petronas… maybe until I reach the maximum level – based on my potential, but now it’s just a beginning!!

p.s. : Seronok bekerja bila kita tak perlu impress our bosses, just do our best.

p.s.s. : Walaubagaimanapun, sediakan payung sebelum hujan, in my case aku sediakan rumah instead of payung..;) mana tahu ribut yang akan melanda.

9 thoughts on “12 tahun | wakif’s blog

  1. noreply@blogger.com'wakif

    @khairul : kuli jer kt dini pun…
    @salfhi : so far bonus okla.. Yup dulu scholar..
    @matjoe : kejap jer masa berlalu.. Kena target gak mkn gaji ni… Kena pilih antara kerja atau karier…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge