delegasi-pgb

KUL – NRT – KUL

Agak lama menyepi kerana agak sibuk dengan aktiviti2 untuk Plan A plus takde apa sangat yang nak update kat sini. Bermula dengan pengembaraan ke negara matahari terbit.  Ini kali ke-3 aku menjejakkan kaki ke sana.
Delegasi PGB ke Chiba

Pada malam ke-2 kami diraikan dengan makan malam yang marvelleous. Kalau dulu agak susah untuk aku jamah makanan disini, tapi kali ini kira boleh n la..;) menyelerakan terutama ketam tu…;)

Memang fresh..
Ketam yang best..
Ini untuk steamboat…
Salad
Tiram salut tepung?

Edisi kali ini aku berpeluang mencari masjid untuk solat Jumaat, agak mencabar kerana terpaksa tukar train sebanyak 2 kali. Akhirnya tak sempat solat Jumaat…;( 



Di Hira Mosque…

 

Kedai Beriyani best…;)



Ini dia nasi beriyani yang best..;)



Di sekitar Ueno…



Durian pun ada…



Mercu tanda terbaru di Tokyo… Skytree



Sebenarnya taklah susah sangat nak cari makanan halal di sini, bahan2 untuk masakan halal pun banyak dijual di AEON, keluaran Malaysia dan Indonesia. Kedai kebab warga Turki ini sentiasa menjadi pilihan.

Turkish Kebab…
Ada yang halal dan ada yang tidak halal…
Set Nasi
Untuk team building activity, kami melawat ke Nokogiri Mountain, naik menggunakan kereta kabel dan berjalan menuruni bukit. Dari puncak bukit dapat lihat Tokyo Bay.



Menaiki Cable Car ke puncak bukit…
Di Puncak
Di Puncak… cantik!!
Tokyo Bay
Dah puas makan mentah, kita bakar pulak…
Sebelum makan...
Lepas makan kita shopping…;)
Sempat juga mencari Restoran Rasa Malaysia di Ginza, tempat yang paling berprestij di Tokyo… ye la kot..;)
Satu malam di Ginza
Mee Udang
Nasi Goreng Kampung
Sambal Sotong
Sambal Udang Petai
Akhir sekali… Teh Tarik!!
 Weekend, sempat pergi berjalan2 sekitar Tokyo sambil mencari souvenir.
Ramainya orang di Asakusa..

Nasi Beriyani di Akihabara tak berapa best…
Kat dalam ni semua benda elektrik/elektronik ada…
Tempura, menu wajib!!

Dan aktiviti sebelah malam… webcam!!

Hello Anis, Hello Akif…

Perjalanan yang mengambil masa 9 hari dan 8 malam…;) Sayonara!!

4 thoughts on “KUL – NRT – KUL

  1. noreply@blogger.com'Matjoe

    jeles la plak. dulu pegi kejab je kt shinjuku, mmg sibuk dgn conference, poket lak tak tebal, mmg x smpt pegi mana2. japan negara luar yg pertaman aku pegi

    Reply
  2. noreply@blogger.com'wakif

    @matjoe : poket tak semestinya tebal kalau just nk jalan2… sediaksn duit utk train jer…;)

    @dzirhans : Disneyland reserve utk gi ngan family nanti… kot2 ada rezeki..;)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge