taman-murni-perdana

diam itu lebih baik

Aku tak ada apa2 nak update pasal pelaburan hartanah. Setakat ni belum ada pembelian baru lagi walaupun tangan ni dah menggigil nak beli rumah lagi. Bukan apa, sebenarnya aku tengah settlekan rumah yang aku beli awal tahun hari tu. Banyak duit dah dilaburkan kat situ, dengan deposit 20%.
Sekarang rumah ni under renovation, yelah sebelum pindah baik buat renovation dulu. InsyaAllah sebelum Aidilfitri tahun ni boleh pindah rumah baru. Sekarang ni aku cashless, takde modal nak beli rumah lagi…;)

kerja2 sedang berjalan
artist impression
Bila dah pindah nanti aku akan ada sebuah homestay ataupun rumah sewa di Paka. Dan lepas tu InsyaAllah baru boleh panjangkan kaki untuk tambah rumah lagi.
p/s : sekarang dah start tengok2 listing below market value.

2 thoughts on “diam itu lebih baik

  1. noreply@blogger.com'DeYoNa

    Assalamualaikum bro… Lama saya tak jenguk blog saya dan blog yg saya add .. wah tahniah dah beli rumah lagi ye…

    Untuk pengetahuan awak, banyak juga saya blaja dari blog awak nih bro.. saya pun dah beli satu rumah dan nak sewakan pada student… alhamdulillah proses telah berjalan lancar.

    Saya nak minta pandangan, macam mana kita nak tau rumah2 yang bank lelong tu?. kita nak check kat mana yer…
    hope boleh bagi panduan.

    notakaki: Murah rezeki awak :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge