pp1

cara menerima bayaran kad kredit melalui paypal

Cara menerima bayaran kad kredit melalui akaun PayPal, semestinya melalui pengalaman aku sendiri.
1. Login ke akaun anda di PayPal (jika tiada akaun, anda mesti buka akaun terlebih dahulu). Terlebih dahulu anda perlu verify akaun anda (ikut arahan di PayPal). Akaun anda mestilah berstatus verified terlebih dahulu sebelum boleh membuat transaksi melalui paypal.2. Kemudian klik pada Mechant Services.

3. Selepas itu create PayPal payment button (ikut arahan yang dipaparkan)

 4. Apabila siap, copy html code yang dipaparkan dan masukkan di website anda melalui webpage editor seperti microsoft frontpage (di bahagian code). Kemudian publishkan website anda di internet dan anda telah bersedia untuk menerima bayaran menggunakan kad kredit melalui website anda.

5. Kemudian anda boleh melihat transaksi penerimaan bayaran di akaun PayPal anda.6. Untuk withdraw duit dari akaun PayPal anda, amatlah mudah. Sekarang anda boleh withdraw duit anda dari Paypal ke akaun bank tempatan dalam masa hanya 2-3 hari bekerja.

7. Berapakah fee untuk semua ini? PayPal mengenakan charge kad kredit sebanya 3.4% + RM2 (lagi kurang jika sales anda melebihi RM12k sebulan). Untuk withdraw ke akaun bank tempatan, PayPal tidak mengenakan sebarang fee jika jumlah pengeluaran melebihi RM400.


Contoh sebenar di : http://www.belajartuisyenonline.com/promosi.html

Terbaru, Paypal akan membuka pejabat di Malaysia kalau tak silap pada tahun ini.

One thought on “cara menerima bayaran kad kredit melalui paypal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge